Voor verloskundigen geven wij de volgende traingingen:
- Reanimatie neonaat
- MIO vaginaal bloedverlies in de vroege zwangerschap
- MIO Foetale nood durante partu
- MIO Infecties tijdens de zwangerschap en in het kraambed
- MIO Verloskundige in balans
- Schouderdystocie en fluxus post partum in de verloskundige praktijk
- Navelstrengprolaps en stuitpartus
- Casuïstiek Acute Verloskunde
Daarnaast Coachen wij verloskundigen die behoefte hebben aan ondersteuning in bijzondere situaties, zie onderaan deze pagina.
Reanimatie neonaat
Deze training leert je op een gestructureerde manier te kijken en handelen in een reanimatiesetting van de neonaat. De cursus geeft je inzichten in de aanpak van de reanimatie van de neonaat en frist de theorie en je handelingen op. Je werkt met je eigen, zelf meegebrachte, reanimatie spullen.
De cursus bestaat uit een voorbereidende opdracht, een theoretische introductie en skills training.
MIO vaginaal bloedverlies in de vroege zwangerschap
Tijdens deze MIO-bijeenkomst behandelen we met elkaar het vaginaal bloedverlies in het 1e trimester. Vaginaal bloedverlies in een vroege zwangerschap komt in 10% van de zwangerschappen voor. Aan de hand van een zelf ingebrachte casus gaan we met elkaar in gesprek. Cursisten vergelijken hun handelen met elkaar en geven elkaar tips en trucs onder begeleiding van de trainer. Je doet kennis en ervaring op in de begeleiding van zwangeren met vaginaal bloedverlies in de vroege zwangerschap.
MIO Foetale nood durante partu
Tijdens deze MIO-bijeenkomst behandelen we met elkaar de foetale nood durante partu. Aan de hand van een zelf ingebrachte casus gaan we met elkaar in gesprek. Cursisten vergelijken hun handelen met elkaar en geven elkaar tips en trucs onder begeleiding van de trainer.
Methodisch Intercollegiaal Overleg (MIO) heeft als doel de kwaliteit van zorg te verbeteren. Voor alle vormen van MIO geldt dat het een manier is om zelfreflectie om te buigen naar groepsreflectie
MIO Infecties tijdens de zwangerschap en het kraambed
Tijdens deze MIO-bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over “Infecties tijdens de zwangerschap en het kraambed”. Af en toe heb je als verloskundige te maken met een zwangere, kraamvrouw of een pasgeborene met een infectie. Het is van (levens) belang om de infectie te herkennen en adequaat te behandelen.
MIO Verloskundige in balans
Tijdens deze MIO-bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over “Balans tussen privé en werk als verloskundige”. Startende verloskundigen en ervaren verloskundigen staan voor vele uitdagingen om in balans te blijven. Om het verloskundige vak en alles wat erbij hoort te combineren met een privé leven is een uitdaging. De volgende periodes hebben invloed op het in balans blijven; werken als waarnemer, maatschapslid, net afgestudeerd, ervaren verloskundige, klinisch verloskundige, het krijgen van kinderen en ga zo maar door. Balans is een van de sleutels voor werkplezier, maar hoe doe je dat nou?
Schouderdystocie en fluxus post partum in de verloskundige praktijk
Spoedeisende verloskundige situaties komen gelukkig niet zo vaak voor. Op het moment dat er sprake is van een schouderdystocie of fluxus, wordt er van je verwacht dat je adequaat kunt handelen als verloskundige en als team. Regelmatige training van acute situaties helpen je om rustig te blijven en gestructureerd te handelen.
Navelstrengprolaps en stuitpartus
Spoedeisende verloskundige situaties zoals een navelstrengprolaps en een stuitpartus, komen gelukkig niet zo vaak voor. Op het moment dat er sprake is van deze pathologie, wordt er van je verwacht als verloskundige dat je adequaat kunt handelen. Regelmatige training van acute situaties helpen je om rustig te blijven en gestructureerd te handelen.
Casuïstiek Acute Verloskunde
Sommige spoedeisende verloskundige situaties komen wat vaker voor dan anderen. Toch ben je blij, als je te maken hebt met een acute situatie, dat je weet wat je moet doen. Regelmatige training van acute vaardigheden, ook die minder vaak voorkomen, helpen je om rustig te blijven en gestructureerd te handelen. Op het moment dat er sprake is van deze pathologie, wordt er van je verwacht als verloskundige dat je adequaat kunt handelen.
Coaching
Coaching van verloskundigen die behoefte hebben aan ondersteuning in bijzondere situaties.
- Coaching bij traumatische ervaringen
- Omgaan met kwetsbare zwangeren
- Opzetten van eigen praktijk