Ga naar de inhoud
Home » MIO Verloskundige in balans

MIO Verloskundige in balans

Tijdens deze MIO-bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over “Balans tussen privé en werk als verloskundige”. Startende verloskundigen en ervaren verloskundigen staan voor vele uitdagingen om in balans te blijven. Om het verloskundige vak en alles wat erbij hoort te combineren met een privé leven is een uitdaging. De volgende periodes hebben invloed op het in balans blijven; werken als waarnemer, maatschapslid, net afgestudeerd, ervaren verloskundige, klinisch verloskundige, het krijgen van kinderen en ga zo maar door. Balans is een van de sleutels voor werkplezier, maar hoe doe je dat nou? 

Aan de hand van theorie en zelf ingebrachte casus gaan we dit onderwerp methodisch bespreken. De casus is actueel. Je hebt nog vragen over o.a. je dilemma’s en keuzes om in balans te blijven.
Met collega’s bespreek je samen op een systematische wijze je dilemma in een veilige omgeving onder begeleiding van de docent. Zelfreflectie is hierbij van groot belang; wat heb jij gedaan en wat zijn leerpunten voor een volgende keer.
Tijdens deze MIO leer je van elkaar en de docent.

Methodisch Intercollegiaal Overleg (MIO) heeft als doel de kwaliteit van zorg te verbeteren. Voor alle vormen van MIO geldt dat het een manier is om zelfreflectie om te buigen naar groepsreflectie.

Doel

In een veilige omgeving, met collega’s in gesprek gaan over “Balans tussen privé en werk als verloskundige”. Aan de hand van theorie en een zelf ingebrachte casus gaan we dit onderwerp op een systematische wijze bespreken en hierop reflecteren. Wat is het probleem, wat geeft je energie en wat kost je energie, wat is je dilemma, wat ging er goed en wat zijn leerpunten voor een volgende keer? Het  handelen wordt getoetst aan de meest recente inzichten om in balans te blijven. Tijdens deze MIO leer je van elkaar en de docent.

Aan het einde van het programma heeft de cursist:

  • Inzicht in zaken die je energie geven en die energie slurpen;
  • Trucs en tips ontvangen om stappen te zetten om in  balans te blijven;
  • Met collega’s een ingebrachte casus bespreken. Hierbij worden dilemma’s, je persoonlijk welbevinden, energiegevers en energievreters en mogelijke oplossingsrichtingen besproken;
  • In een veilige omgeving met collega’s gereflecteerd, op de ingebrachte casus.

Trainer
De training wordt gegeven door Ans Pellikaan.
Zij is ervaren POET (Pre-hospital Obstetric Emergencies Training)-instructeur en tevens docent Acute vaardigheden op de Verloskunde Academie op de Hogeschool Rotterdam.

Accreditatie KNOV
4 punten (Categorie C)

Kosten
€ 189,-

Aantal cursisten
Minimaal 6, maximaal 12. Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de training niet door.

Data

Loading



Locatie

By Ann, Botersloot 49, Noordeloos, 8 minuten van knooppunt Gorinchem A27/A15

Klik hier om je op te geven voor de training

Incompanytraining

In overleg is het ook mogelijk dat deze training wordt uitgevoerd op een door u gewenste locatie en tijdstip. Neem hiervoor contact op.